Kako rešite y = x-4 in y = 2x z uporabo substitucije?

Kako rešite y = x-4 in y = 2x z uporabo substitucije?
Anonim

Odgovor:

#x = -4 #

#y = -8 #

Pojasnilo:

To vemo #y = x - 4 #. To tudi vemo #y = 2x #

To mora to pomeniti #x - 4 = 2x #. Z »nadomestitvijo« y = 2x v prvi enačbi dobimo novo enačbo v eni spremenljivki.

Z reševanjem, # -4 = 2x - x #(odštevanje x na obeh straneh)

#implies x = -4 #

Zdaj to vemo #x = -4 #. #y = 2x # to mora pomeniti #y = 2 (-4) #

#implies y = -8 #

Odgovor:

vrednost. t # x # je #-4# in # y # je #-8#

Pojasnilo:

dane enačbe so # y = x-4 in y = 2x #

dal # y = 2x #v # y = x-4 # potem imamo # 2x = x-4rArr2x-x = -4rArrx = -4 # od # y = 2xrArry = -8 #

Odgovor:

# x = -4 in y = -8 #

Pojasnilo:

Zamenjava pomeni priklop ene enačbe na drugo, da se reši za spremenljivko, tako da:

Vzemimo # y = x-4 # v # y = 2x #

Če ga priklopite, dobite # x-4 = 2x #

Premaknite spremenljivke na eno stran in konstante v drugo

# x-2x = 4 #

# -x = 4 #

# x = -4 #

Ker smo našli x, lahko najdemo y tako, da x vstavimo nazaj v enačbo. Odgovor bi bil enak. Da bi to dokazali, bom x vtaknil v obe enačbi.

# y = x-4 = (- 4) -4 = -8

# y = 2x = 2 (-4) = - 8 #

Torej, # x = -4 in y = -8 #