![Kakšen je nagib črte skozi točke (3, -2) in (5, 8)? Kakšen je nagib črte skozi točke (3, -2) in (5, 8)?](https://img.go-homework.com/img/calculus/what-is-the-gradient-of-the-function-pxysqrt24-4x2-y2.png)
Odgovor:
Pojasnilo:
Uporabite formulo naklona,
Točko 1 bom naredil
Znane vrednosti nadomestite z enačbo.
Obrne točke
Kakšen je nagib in y-presek črte, ki gre skozi točke (4, 59) in (6, 83)?
![Kakšen je nagib in y-presek črte, ki gre skozi točke (4, 59) in (6, 83)? Kakšen je nagib in y-presek črte, ki gre skozi točke (4, 59) in (6, 83)?](https://img.go-homework.com/algebra/what-are-the-slope-and-y-intercept-of-the-graph-of-the-given-equation-y-4x2-.jpg)
Nagib linije je m = 12 in y-prestrezanje je pri (0,11) Nagib linije je (y_2-y_1) / (x_2-x_1) = (83-59) / (6-4) = 12 Naj bo enačba črte v obliki preseka isy = mx + c ali y = 12x + c Točka (4,59) bo zadovoljila črto. So59 = 12 * 4 + c ali c = 59-48 = 11: .Enačba črte postane y = 12x + 11:. Y-presek je y = 11 graf {12x + 11 [-20, 20, -10] , 10]} [Ans]
Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke (-7, 5) in (5, –3)?
![Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke (-7, 5) in (5, –3)? Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke (-7, 5) in (5, –3)?](https://img.go-homework.com/calculus/what-is-the-gradient-of-the-function-pxysqrt24-4x2-y2.png)
M = -2 / 3 Uporabite enačbo naklona m = (y_2-y_1) / (x_2-x_1), kjer je m nagib, (x_1, y_1) je prva točka, in (x_2, y_2) je druga točka . Točka 1: (-7,5) Točka 2: (5, -3) Zamenjajte znane spremenljivke v enačbo in jih rešite. m = (- 3-5) / (5 - (- 7)) m = (- 8) / 12 m = -2 / 3
Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke B (-3,8) in C (7, -2)?
![Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke B (-3,8) in C (7, -2)? Kakšen je nagib črte, ki poteka skozi točke B (-3,8) in C (7, -2)?](https://img.go-homework.com/calculus/what-is-the-gradient-of-the-function-pxysqrt24-4x2-y2.png)
"slope" = -1> "izračunajte naklon z" barvno (modro) "gradientno formulo; • barvo (bela) (x) m = (y_2-y_1) / (x_2-x_1)" pusti "(x_1, y_1) ) = (- 3,8) "in" (x_2, y_2) = (7, -2) m = (- 2-8) / (7 - (- 3)) = (- 10) / 10 = -1