Odgovor:
Pojasnilo:
# "upoštevajte, da" -3 / 9 = -1 / 3 #
# "z uporabo" barvnih (modrih) "zakonov eksponentov #
# • barva (bela) (x) a ^ -mhArr1 / a ^ m #
# • barva (bela) (x) a ^ (m / n) hArr (koren (n) a) ^ m #
#rArr (81/16) ^ (- 1/3) #
# = 1 / (81/16) ^ (1/3) = 1 / (koren (3) (81) / koren (3) (16)) = (koren (3) (16)) / (koren (3)) (81) #
Kako poenostavite 3 ^ 8 * 3 ^ 0 * 3 ^ 1?
X ^ mx ^ n = x ^ (m + n) 3 ^ 8 3 ^ 0 3 ^ 1 = 3 ^ (8 + 0 + 1) = 3 ^ (9) 3 ^ (9) = 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 19683
Kako poenostavite (-1 (2r - 3)) / ((r + 3) (2r - 3))?
-1 / (r +3) -1 / (r +3). (2r-3) / (2r-3) = -1 / (r +3)
Poenostavite (-i sqrt 3) ^ 2. kako to poenostavite?
-3 Izvirno funkcijo lahko zapišemo v njeni razširjeni obliki, kot je prikazano (-isqrt (3)) (- isqrt (3)), obravnavamo kot spremenljivko in ker je negativni čas negativ enak pozitivnemu, in kvadratni koren krat kvadratni koren iste številke je preprosto, da je število, dobimo spodaj enačbo i ^ 2 * 3 Ne pozabite, da i = sqrt (-1) in deluje s pravilo kvadratnega korena prikazano zgoraj, lahko poenostavimo, kot je prikazano spodaj -1 * 3 Zdaj je stvar aritmetične -3 In tam je vaš odgovor :)