Odgovor:
Pojasnilo:
Ali,
ALI,
Kako dokazati (1 + sinx-cosx) / (1 + cosx + sinx) = tan (x / 2)?
Glej spodaj. LHS = (1-cosx + sinx) / (1 + cosx + sinx) = (2sin ^ 2 (x / 2) + 2sin (x / 2) * cos (x / 2)) / (2cos ^ 2 (x / 2) + 2sin (x / 2) * cos (x / 2) = (2sin (x / 2) [sin (x / 2) + cos (x / 2)]) / (2cos (x / 2) * [ sin (x / 2) + cos (x / 2)]) = tan (x / 2) = RHS
Dokaži (1 + sinx + icosx) / (1 + sinx-icosx) = sinx + icosx?
Glej spodaj. Uporaba de Moivrejeve identitete, ki navaja e ^ (ix) = cos x + i sin x imamo (1 + e ^ (ix)) / (1 + e ^ (- ix)) = e ^ (ix) (1+) e ^ (- ix)) / (1 + e ^ (- ix)) = e ^ (ix) OPOMBA e ^ (ix) (1 + e ^ (- ix)) = (cos x + isinx) (1+ cosx-i sinx) = cosx + cos ^ 2x + isinx + sin ^ 2x = 1 + cosx + isinx ali 1 + cosx + isinx = (cos x + isinx) (1 + cosx-i sinx)
Kako dokazujete (sinx + cosx) ^ 4 = (1 + 2sinxcosx) ^ 2?
Glejte spodaj pojasnilo Začnite z leve strani (sinx + cosx) ^ 4 "" "" "" "" "" "" "" "" "" "" "" "(1 + 2sinx cosx) ^ 2 (sinx + cosx) (sinx + cosx)] ^ 2 Razširite / pomnožite / folijo izraz (sin ^ 2x + sinxcosx + sinxcosx + cos ^ 2x) ^ 2 Združite podobne izraze (sin ^ 2x + cos ^ 2x + 2sinxcosx) ^ 2 barva (rdeča) (sin ^ 2x + cos ^ 2x = 1) (1 + 2sinx cosx) ^ 2 QED Leva stran = desna stran Dokazano končano!