Kakšna je vrednost x v enačbi (x-2) / 3 + 1/6 = 5/6?

Kakšna je vrednost x v enačbi (x-2) / 3 + 1/6 = 5/6?
Anonim

Odgovor:

# x = 4 #

Pojasnilo:

Najprej pomnožimo prvi izraz z #2/2# doseči skupni imenovalec. Zdaj smo

# (2 (x-2)) / 6 + 1/6 = 5/6 #

Vsak izraz lahko pomnožimo #6# dobiti

# 2 (x-2) + 1 = 5 #

Nenadoma ta enačba postane veliko lažje rešljiva. Lahko razdelimo #2# za oba izraza v oklepajih

# 2x-4 + 1 = 5 #

Kar poenostavlja

# 2x-3 = 5 #

Dodajanje #3# na obe strani

# 2x = 8 #

Nazadnje lahko obe strani razdelimo na #2# dobiti

# x = 4 #

Upam, da to pomaga!