Kaj je standardna oblika y = (2x-3) (x + 7) (- 3x-2)?

Kaj je standardna oblika y = (2x-3) (x + 7) (- 3x-2)?
Anonim

Odgovor:

# y = -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #

Pojasnilo:

Prva dva izraza pomnožite z metodo FOIL.

# (2x-3) (x + 7) #

# 2x ^ 2 + 14x-3x-21 # ---> združi podobne izraze

# 2x ^ 2 + 11x-21 #

Zdaj imate to: # y = (2x ^ 2 + 11x-21) (- 3x-2) #

Z uporabo iste metode, kot prej, pomnožite izraze skupaj.

# (2x ^ 2 + 11x-21) (- 3x-2) #

# -6x ^ 3-33x ^ 2 + 63x-4x ^ 2-22x + 42 # ---> združi podobne izraze

# -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #

Vaš končni odgovor je # y = -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #.

Upam, da to veliko pomaga!:)