Naj bo f (x) = -3x-6 in g (x) = 5x + 2. Kaj je f (x) + g (x)?

Naj bo f (x) = -3x-6 in g (x) = 5x + 2. Kaj je f (x) + g (x)?
Anonim

Odgovor:

Spodaj si oglejte postopek rešitve:

Pojasnilo:

#f (x) + g (x) = (-3x - 6) + (5x + 2) #

Najprej odstranite izraze iz oklepajev in bodite previdni pri pravilnem upravljanju znakov posameznih izrazov:

#f (x) + g (x) = -3x - 6 + 5x + 2 #

Naslednji izrazi, podobni skupini:

#f (x) + g (x) = 5x - 3x - 6 + 2 #

Zdaj združite podobne izraze:

#f (x) + g (x) = (5 - 3) x + (-6 + 2) #

#f (x) + g (x) = 2x + (-4) #

#f (x) + g (x) = 2x - 4 #